Wiek: 62 Dołączyła: 10 Mar 2006 Posty: 287 Skąd: GARDEN-GROVE CA
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 2:56 am Szczescie Marcina !!!!
Polak wygrał 3 miliony na loterii
24-letni Marcin Żabiński, który przyjechał do USA zaledwie 7 miesięcy temu, wygrał w zdrapkę trzy miliony dolarów. 9 lutego Marcin udał się do pralni. W pobliskim deli na Morgan Avenue na Greenpoincie kupił kilka zdrapek, "żeby się nie nudzić". Kiedy odkrył, że jedna z nich - Jumbo Bucks za 10 dolarów - zawiera wygraną o wysokości 3 milionów, był w szoku.
"Tak się ucieszyłem, że zostawiłem pranie i pobiegłem do domu. Chciałem jak najszybciej powiedzieć mojej babci i dziewczynie - opowiada Marcin na konferencji prasowej zorganizowanej we wtorek przez New York Lottery w restauracji Tavern on the Green w Central Parku. - Na szczęście pranie jeszcze tam było, kiedy później po nie wróciłem".
Marcin przyjechał do USA z Łomży zaledwie siedem miesięcy temu i zatrzymał się na Greenpoincie, gdzie mieszka jego babcia. Tam też poznał dziewczynę, Polkę, z którą się związał.
Marcin, który w Polsce ukończył technikum technologii żywienia, planuje pieniądze w coś zainwestować, chociaż jeszcze nie zdecydował dokładnie, w co. Część sumy chce przekazać swojej rodzinie. Póki co rozważa wyjazd na wycieczkę. "Kuzynki mojej dziewczyny namawiają mnie do zwiedzenia Turcji. Ja zastanawiam się też nad wakacjami w Cancun w Meksyku" - powiedział skromnie zwycięzca "Nowemu Dziennikowi".
Marcin kupuje zdrapki raz, najwyżej dwa razy w tygodniu. Wygrał jednak po raz pierwszy. W Polsce grał bardzo rzadko.
Polak postanowił odbierać swoją nagrodę w ratach. Oznacza to, że będzie otrzymywać czeki na 150 000 dolarów przez kolejne 20 lat. Po zapłaceniu podatków suma ta wyniesie dokładnie 94 725 dolarów rocznie.
Zapytany, czy zamierza niepracować, Marcin stwierdził, że choć trzy miliony dolarów to dużo, nie jest to aż tak zawrotna suma, żeby w ogóle nie pracować. "Na pewno będę próbował szczęścia w swoim zawodzie, ale mam jeszcze kilka innych marzeń zawodowych, które chciałbym zrealizować" - stwierdził.
Zdrapki są wśród Polaków bardzo popularne. Na Greenpoincie można kupić kilkadziesiąt ich rodzajów
Tylko na myśl przywodzi mi moje liczne wygrane w zdrapkach.
1. 2 zł
2. Kupuje za to kolejną zdrapkę.
3. i tak w koło macieja.
4. Wkońcu kupilem kolejną i już nic nie wygrałem
5. póżniej jakaś babcia obok wygrała 50 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum