Witam.Moim skromnym zdaniem za dużo zostało Tutaj napisanych "gorzkich" słów na temat Tawerny.Czy Jermak poniósł większe lub mniejsze koszty czy trwało to za długo lub mało, ważne że robi To w co wierzy.Potrzeba nam w okolicy ludzi którzy chcą coś pozytywnego zrobić dla Nas .Tak hucznie dzisiaj opisuje się otwarcie Vendetty a to jest trzecia lub czwarta pizzernia w Drawsku.
Ostatnio byłem w tawernie i moim skromnym zdaniem można by było całość uruchomić za jakieś 40 do 50 dni.Oczywiście potrzebna są nakłady finansowe bo stolarka drzwiowa ,glazura itd. to są duże nakłady.
Pozdrawiam i życzę szybkiego zakończenia budowy.
Pstrąg w Suliszewie (w foli-duszony)jest super .Polecam.
Jak będzie bliżej Drawska i równie dobry to Ktoś ma stałego klienta
Otwarty juz jest-jezioro Lubie ,teraz przydałby się kryty
starszy napisał/a:
Pstrąg w Suliszewie (w foli-duszony)jest super .Polecam
Panie starszy,a gdziez to w Suliszewie podaja pstrąga duszonego w folii? Pewnie chodziło o Lubieszewo co? Czasem tam bywam,prócz pieczonego pstrąga,to można też sobie tam polowić na wedkę.Fajna sprawa.
_________________ Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 2200 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 11:20 pm
ja również z chęcią pojechal bym na dobre jedzenie czy picie tylko zeby nie bylo samych egzotycznych dań posiedziec, popatrzeć na jezioro, zjeść cos dobrego a i podobno kelnerki maja byc fajne to i by się oko nacieszyło. Mysle ze takich ludzi jest wielu i taki obiekt może przyciągać tłumy, musi być jednak odpowiedni dobrze prowadzony i jak najszybciej uruchomiony i nie wazne czy to bedzie prowadzil jermak, pan AM czy kto kolwiek inny, jesli obiekt bedzie dobrze zarzadzany i prowadzony to z pewnoscia bedzie chetnie odwiedzany
Dokladnie Tylko miałbym pewne obawy co do ilosci klientów po sezonie letnim? w lato wiadomo są wczasowicze,jest spory ruch na tym terenie,no ale jak będzie po sezonie? czy Tawerna nie będzie świeciła pustkiami?
_________________ Doskonała argumentacja nigdy nie przekona zaślepiającej emocji.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 2200 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 11:35 pm
mi sie wydaje ze nie, zobacz na przykladzie lubiesszewa tam ludzie jezdza z drawska ,ze zlocienca na pstraga, do gudowa jest blizej, a jak oferta bedzie bogata, jakies karnety na obiady itp a w sobotnie wieczory bedzie grala muzyka itp to mysle ze jakos beda wychodzili na swoje niektórzy stoluja sie w drawsk uw barach mysle ze nie bylloby problemem dla nich podjechac te 5 km i zjesc cos dobrego w gudowie, mozna nawet cos lepszego niz w drawsku dlatego taki biznes musi dzialac z ,,glowa"
A i po sezonie bywam bardzo częstym gościem ,na dobrej RYBCE w Lubieszewie.A jeżeli będzie można posiedzieć i potańczyć w tawernie to życzyłbym jak najszybszego otwarcia.
Z mojego otoczenia znam wielu potencjalnych klientów przyszłej tawerny.
Tego i wszystkim życzę najszybszego zobaczenia w Gudowie
Obys miał racje drawszczanin.Pamiętam jak kiedyś Scieszko otwierał dyskoteko-kawiarnie na Relaxie,no i oczywiście w lato bylo tam tlumnie,a w soboty na dyskotece potrafiło się bawić i 300 osób.ale jak lato się skonczyło tak tłumy zniknęły niestety.no ale miejmy nadzieje że Tawerna będzie knajpą z charakterem no i te Azjatki mam do nich słabośc...
[quote="Pan AM Omegi widzialem takie jak na fotce - bardzo ladnie utrzymane, alu maszty, nowe zagle, calkowicie sprawne jednostki. Sznurki, o jakich Pan wspominasz to pewnie jakas historia z Mazur, na DZ? Podobnie jak "deszczulki". z ktorych zbudowany jest pomost na zalaczonej fotce - bzdura i kompletny falsz.[/quote]
jasne, ze z Mazur..., wszyscy sa glupi, to co widza to zwidy z przyszlosci, tawerna robi pelna para...
nie Panie PanAm...
Tawerna nie robi, omki w sezonie 88 byly w stanie nie nadajacym sie do bezpiecznej zeglugi. Owszem poprawilo sie w 99 acz nadal mozna by sobie wiele zyczyc w tej kwestii
ale nie chce mi sie wiecej na ten temat pisac, bo w gruncie rzeczy mnie tam rybka co robi Piotr i kto mu wklada kase w interes.
Z faktami sie nie dyskutuje.
A z drugiej strony, zycze Wam, kimkolwiek byscie nie byli by cale to Wasze przedsiewziecie rozkrecilo sie ku Waszemu zadowoleniu i pozytkowi uzytkownikow oferty.
Kontrowersje budzi tak naprawde to cale wielkie zadecie dookola tego rozbabranego przedsiewziecia. Robcie swoje, mniej o tym "gadajcie" co zrobicie to Wasze i to jest najlepszy sposob "pokazania" ze stanelo "na waszym"
Norbert J. Zbróg
gdzie w okolicy jest mozliwosc slipniecia lodki o zanurzeniu 120 + przyczepa ? Ew jakis osrodek nad jeziorem z dzwigiem ?
Za ew info dzieki z gory
Norbert J. Zbróg
(oczywiscie nie dzis, nawet nie jutro, ot tak gdzies poczatkiem maja)
Piotr może wrzucisz kilka nowych fotek z tawerny bo wiem że działacie w środku.Może uchylisz kawałek tajemnicy .No to co w czerwcu można będzie zawitać na dobre jedzonko,a i na Azjatki zerknąć jak żona nie będzie widziała?
Starszy, dzieki za zainteresowanie.
Informacje o budowie ukazuja sie na nowym forum, mozna tez poprosic Darie pod numerem 500 849 823 o szczegolowe dane czy nawet umowic sie na wizyte w Tawernie. Tu, po naszych publikacjach ukazuje sie zbyt wiele wrednych i glupich komentarzy. Sorrki, prosze udac sie po info jak wskazalem lub na priv/mail. Na pewno i Daria i ja bede odpowiadal na wszystkie pytania.
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 10:05 pm
Przypadkowo w netcie natknalem sie na ogloszenie dot. tawerny:
Identyfikacja oferty
Identyfikator oferty: StPr/10/0129
Oferta zgłoszona przez: Powiatowy Urząd Pracy w Drawsku Pomorskim
Data zgłoszenia oferty: 2010-02-10
Oferta ważna do: 2010-03-10
Stanowisko pracy
Nazwa stanowiska pracy: Kucharz
Zakres obowiązków: sporządzanie potraw, ciast, deserów-głównie kuchni japońskiej i zachodniej.
Liczba wolnych miejsc pracy: 1
Wymagania
Zawód - doświadczenie zawodowe: Kucharz - staż nie wymagany
Warunki płacy i pracy
Data rozpoczęcia pracy: 2010-05-01
Miejsce pracy: Polska
Województwo: ZACHODNIOPOMORSKIE
Powiat: drawski
Gmina: Drawsko Pomorskie
Miejscowość: Gudowo
Minimalne Wynagrodzenie brutto: 1317.00 PLN
Maksymalne Wynagrodzenie brutto: 1317.00 PLN
Rodzaj zatrudnienia: Umowa o pracę na czas określony
Wymiar etatu: w pełnym wymiarze
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40
Zmianowość: jedna zmiana
Praca w wolne dni: NIE
Zatrudnienie od zaraz: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Pracodawca pokrywa koszty przejazdu do Polski: NIE
Sposób Aplikowania
Sposób aplikowania: Za pośrednictwem Powiatowego Urzędu Pracy
Nazwa urzędu pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Drawsku Pomorskim
Sposób aplikowania: Starogrodzka 9
78500 Drawsko Pomorskie , Polska
Osoba do kontaktu: Elżbieta Kulasińska
Nr telefonu: 943632519
Wymagane dokumenty: doświadczenie w pracy na stanowisku kucharz, bardzo dobra znajomość kuchni japońskiej i zachodniej, gotowość do zamieszkania w Gudowiena okres zatrudnienia. Bardzo dobra znajomość j. japońskiego lub angielskiego.
Język składania aplikacji: polski
Pracodawca akceptuje także kandydatów
z innych niż Polska krajów UE/EOG: NIE
Oferta pracy została udostępniona na portalu Europejskich Służb Zatrudnienia w dniu: 2010-02-11
Czy oferta jest subsydiowa: NIE
Czy oferta jest finansowana z PFRON: NIE
Czy urząd jest w stanie sam wykorzystać ofertę: NIE
Czy oferta jest zamknięta: TAK
Sa juz jakies kandydatury?
_________________ "Siłą możesz mi zabrać wiele, ale niczego mi nie możesz dać..."
A nie mozecie sie zajac czyms innym niz ciagle czepianie sie tej przystani? Oferta zdaje sie spelnia wszelkie wymogi prawa polskiego a Jermak zdaje sie, ze juz tu pisal skad ten kucharz przyjedzie.
Ktory z Was madrali pukajacych sie w czolo ma pojecie o tym ile zarabia hinduski kucharz w swoim kraju, ile na Bliskimw Wschodzie?
Ja bym nikomu do kieszeni nie zagladal, wydaje mi sie to paskudnym zwyczajem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum