Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 10:21 pm Kandydat na burmistrza
Właśnie przeczytałęm , że jednym z kandydatów jest CZ. Kręcisz .... i cóż włos mi się zjeżył na głowie...jak człowiek w pełni dyspozycyjny władzy komunistycznej teraz próbuje zostać burmistrzem. Pamiętam go jako dyrektora LO i naprawdę nie wiem w jakim kraju ja żyję...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 2200 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 7:45 am
żyjesz w kraju wolnym, demokratycznym, w którym ludzie wybierają władzę, jest on kandydate, ma do tego pełne prawo , a do ludzi własnie nalezy decyzja czy zostanie on burmistrzem czy nie ...
A który z kandydatów nie był komuszkiem?
Liczy się wiedza i merytoryczne przygotowanie a nie poglądy , pochodzenie itp. ..
KONSTYTUCJA!!!!! GAMONIU!!!!!
no właśnie, aktualny burmistrz Ptak równiez pracował w komitecie PZPR - ale jego obecna postawa i to ile robi dla miasta potwierdza że powinien zostać burmistrzem w drugiej kadencji - moim skromnym zdaniem oczywiście
Wysłany: Czw Paź 05, 2006 7:57 pm
a nawierzchnie chodnikowe? zielen miejska ? oświetlenie w mieście , skwerki, place zabaw, 2 euro bosika, połaczenia pkp szynobusowe, prawodobona budowa fabkyki w okolicach oczyszczalni scieków ? to tylko kilka przykładów które jako pierwsze mi sie nasuneły na myśl;-) wiem ze nie jest on ideałem, ale jednak cos robi , moze nie on bezposrednio bo wiadomo urzad to sztab ludzi ..ale jadnak on jest szefem tej instytucji
Jaka fabryka? kto ją kiedykolwiek zobaczy? przecież to kampania wyborcza.
każdy myślący kandydat aby wygrać wybory - musi coś obiecać.
wiara w takie obietnice - to NAIWNOŚĆ
jak chcesz , choćby amatorsko zajmować sie polityką , to trzeba mieć minimum wiedzy.
ordynacja wyborcza (określa) wyznacza termin rejestracji kandydatów na 13 bm.( a skrót: bm. oznacza: bieżący miesiąc), stąd mój wywód, że miałbym jeszcze czas na zgłoszenie kandydowania. (a twierdziłeś: że już za póżno)
a tak apropos: wątpisz w moją uczciwość ?
Z całym szacunkiem "drawszczaninie".
no, no nieźle a może tak kobietkę na ten stołek posadzić, to i byłoby sympatyczniej i gospodarniej i bardziej po ludzku . Baba ma większe serce i więcej biedy widzi i umie tak zadziałać aby tym maluczkim pomóc a nie ciągle tym wielkim dokładać. Myślę, że taka by się znalazła w naszej gminie.
Czyżby były wątpliwości, co do gospodarności - większości kobiet . Mój drogi Jurku a może ty trafiasz na same niegospodarne. Przecież wszyscy wiedzą, że głową w domu jest facet ale kto nim kręci? - szyja czyli ... Dlaczego faceci przypisują sobie monopol na politykę i rządzenie przecież dzisiaj widać jak im to kiepsko wychodzi w całej Polsce. WYBORCO głosuj na kobitki zobaczysz. że dobrze na tym wyjdziesz - prawdopodobnie nie mamy szans na Panią Burmistrz - ale fotele radnych mogą objąć same Panie. To by się dopiero działo ....
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 10:45 pm
MIESZKANIEC napisał/a:
jak chcesz , choćby amatorsko zajmować sie polityką , to trzeba mieć minimum wiedzy.
ordynacja wyborcza (określa) wyznacza termin rejestracji kandydatów na 13 bm.( a skrót: bm. oznacza: bieżący miesiąc), stąd mój wywód, że miałbym jeszcze czas na zgłoszenie kandydowania. (a twierdziłeś: że już za póżno)
a tak apropos: wątpisz w moją uczciwość ?
Z całym szacunkiem "drawszczaninie".
nie interesowałem sie ordynacja wyborczą do rad gmin i powiatów bo nie jest to lektura interesująca a swój pogląd wysnułem z tego rejstracja komitetów wyborczych sie juz zakończyła:-D...... a nie rozumiem tego pytaania czy watpie w Twoja uczciwość, nawet Cie nie znam to jak mam w nią watpic swój post oparłem jedynie na tym, co Ty napisałes na swój temat
Zurit: ja prawdopodobnie nie jestem uprawniony aby moc kandydować w Drawsku :dance:ale kiedyś... kto wie:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum